Image placeholder

Over

Hi, ik ben Annelies Visser, oprichter van Topfabriek en samen met mijn team helpen we fabrieken om de synergie tussen hun productie- en onderhoudsteam te verbeteren, zodat ze samen moeiteloos een stabiele en blijvend hogere output gaan creëren. 

Fabrieken zijn mijn playground, letterlijk.

ANNELIES VISSER

Als kind kwam ik al graag en geregeld in de metaalfabriek waar mijn vader als directeur werkte. Het was dan ook geen verrassing dat ik na mijn studie Technische Bedrijfskunde ben gaan werken bij een prachtig en groot metaalverwerkingsbedrijf. Ik vond het fantastisch dat mijn kantoor de hele dag schudde door de producerende machines. 
De technische omgeving, het authentieke personeel in combinatie met de hoge werkdruk hadden mijn hart veroverd. Ik ben altijd actief gebleven in vergelijkbare omgevingen. Hier heb ik van alles gedaan: van planner tot productieteamleider in de ploegen, hoofd technische dienst, verbeterspecialist en als sparringpartner van directies. In 2019 heb ik Topfabriek opgericht. 

Illustration

Een foto uit 2016 (3e van rechts).

Zo heb ik meermaals mogen ervaren dat een ultieme samenwerking van de mensen en de machines leidt tot ondenkbare topprestaties in een kort tijdsbestek. Na mij jarenlang vooral in de bovenstroom geschoold te hebben in o.a. Lean Six Sigma, Machine Reliability, Asset Management enz. heb ik mij de afgelopen jaren laten scholen in de onderstroom met Systemisch Werken, Intuïtief Coachen & Adviseren en Groepsdynamieken. 

Manchine Reliability®

Met het samenvoegen van deze beide werelden heb ik een methode ontwikkeld, genaamd Manchine Reliability® waarmee fabrieken grip krijgen op hun machinepark door het creëren van een optimale wisselwerking tussen de mensen en de machines. Dit is inmiddels bij meerdere fabrieken succesvol geïmplementeerd. 

"Annelies is erg goed in teamspirit creëren. Door op een juiste manier met de afdelingen te schakelen en ruimte te geven voor discussie heeft ze ervoor gezorgd dat Maintenance en Productie elkaar beter ondersteunen. Annelies heeft met de afdeling maintenance en productie, d.m.v. goede afspraken met elkaar en een goede inrichting van de maintenance afdeling, de downtime gehalveerd. Maar minimaal net zo belangrijk: Productie, Maintenance en de Operational Excellence afdeling communiceren met elkaar. Veel van haar oplossingen zijn op dit moment nog van kracht of zijn verder geoptimaliseerd. Ik denk dat Annelies haar kracht niet enkel in de systemen zit, maar zeker ook in het sociale aspect van het samenwerken."

B. Schop

Manager Operations, Quooker (500+ FTE)

"De storingstelefoon gaat in plaats van 3 keer per uur nu gemiddeld 3 keer per dag. Het enige nadeel is dat ik hem nu wel eens vergeet mee te nemen."

Teamleider Maintenance

Metaalverwerkingsfabriek (700+ FTE)

Strategiegesprek

Wil je meer weten? Of ben je benieuwd wat er mogelijk is in jouw fabriek? Plan dan hier een vrijblijvend strategiegesprek in met Annelies. 

Illustration

Tijdens een strategiegesprek maken we kennis, spreken we over jouw fabriek en denk ik met je mee in de strategie om de reactieve cyclus waar jouw fabriek in zit op de meest snelle en soepele manier te doorbreken. Dit gesprek is voor leiders van en in fabrieken die hierin krachtige keuzes willen maken.